Kamperen in Frankrijk

 

Kamperen in Frankrijk

 

Het veelzijdige Frankrijk is bij uitstek een geschikt land voor een campingvakantie. Of je nou alleen maar wilt luieren aan het strand, actief bezig wilt zijn of veel uitstapjes wilt maken, in Frankrijk kan het allemaal. Campingvakanties zijn er in alle soorten en maten. Je kunt erop uittrekken zonder iets te reserveren van te voren en gewoon kijken waar je terecht komt. Maar veel reisaanbieders hebben ook campingvakanties in het aanbod waarbij de campings van te voren al gereserveerd zijn en je je dus nergens zorgen over hoeft te maken. Vooral wanneer je met kinderen op reis bent is dit wel zo fijn. In deze gevallen is het gebruik maken van een vakantie-vergelijker erg handig, hiermee is de voordeligste vakantie zo geboekt.

Voor mensen die houden van een actieve vakantie in combinatie met mooie bezienswaardigheden zitten in Normandië aan het juiste adres. Lekker dicht bij huis bovendien, maar toch een hele andere wereld. De Mont St. Michel is de grootste trekpleister uit de regio. Verder heb je hier veel mooie zandstranden en zijn er campings in overvloed. Ook leuk om een paar dagen door te brengen wanneer je op doorreis naar het zuiden bent.
Mensen die de voorkeur geven aan luxe, prachtig weer en geen probleem hebben met massatoerisme zitten goed in de Côte d’Azur. In deze regio vindt je vele leuke badplaatsen en met luxe jachthavens. Ook hier campings genoeg, maar in het hoogseizoen kan het erg druk zijn.
Met een boot vanuit één van de grote steden in de Côte d’Azur zit je op Corsica, een fantastisch eiland met een prachtige natuur, schitterende stranden en leuke (bad)plaatsen. Hier zijn ook nog veel traditionele Franse campings te vinden zonder al te veel poespas.

Waar je ook voor kiest, je wilt natuurlijk altijd zo voordelig mogelijk uit zijn. Een vakantievergelijker legt het aanbod van de vele reisorganisaties naast elkaar, zo betaal je nooit teveel voor je verblijf op de camping.