Kamperen is een vorm van openluchtrecreatie waarbij men in een tent, caravan, camper, tenthuisje of ander relatief eenvoudige recreatiewoning op een buitenterrein verblijft. Kamperen gaat vaak gepaard met andere buitenactiviteiten, zoals fietsen, wandelen, vissen of zwemmen. Als men gaat kamperen met kinderen word gezocht naar bewuste kindercampings of camperplaatsen voor een campervakantie met kinderen waar genoeg vertier is om het kroost bezig te houden.

Het toerisme in Nederland is in beweging, en iedereen wil op zijn manier kamperen. Van kamperen bij de boer tot naturisme campings en alle soorten campings wat hiertussen zit. Micro kamperen is kleinschalig kamperen op een bijzondere plek in de natuur, dit is tegenwoordig de nieuwe trend. Je kampeert bij iemand die een grote tuin heeft in een tent, camper of caravan, hoe leuk is dat! Zo kun je eropuit in de natuur voor een klein bedrag. Er zijn veel soorten micro campings en verblijven. Vaak zijn de campings op een stuk privé grond van iemand, in een grote tuin. Het kan zo zijn dat er al tenten, campers of tiny houses staan waarin je verblijft, maar er zijn ook lege kampeerplekken zodat je de mogelijkheid hebt om jouw eigen tent, camper of caravan mee te nemen. En het voordeel is: Het is goedkoop!! Nederland biedt zelfs genoeg gratis camperplaatsen om te vertoeven. De opties zijn eindeloos.

Het kamperen met een tent of een camper op kleine campings was al in opkomst, maar de coronacrisis heeft het in versnelling gebracht. Mensen zijn nu steeds bewuster bezig met reizen en een kleine camping in eigen land bied dan uitkomst. Dus geen grootschalige campings met een enorme keuze uit animatie. Maar gezellige unieke en vooral kleinschalige plekjes, waar je je heerlijk op je gemak kunt voelen.

Microcampings

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *