ontspannen nederland

Even heerlijk er tussenuit? Hieronder 3 tips om echt even helemaal tot rust te komen.

Weekendje overnachten in een sauna

Boek een hotelkamer bij een sauna! Tegenwoordig kun je heerlijk overnachten bij een sauna complex. De sauna complexen zijn tegenwoordig zo groot dat je er veel meer kunt doen dan enkel in een sauna cabine en dompelbad vertoeven. Zie onderstaande video voor meer inspiratie en kijk eens op Google naar de verschillende mogelijkheden.

Een vakantiehuisje in de natuur

Ga lekker wandelen of anderzijds relaxen in de natuur. Wandelen is niet alleen goed voor je lichaam, ook voor de geest! Het liefst natuurlijk in de natuur, want dat de natuur een gezond en ontspannend effect op je heeft dat weet natuurlijk iedereen! Vaak zijn we maar druk, druk, druk en bevinden we ons in een immer doorgaande ratrace. Even heerlijk ongedwongen in de natuur verblijven kan ons helpen om weer helemaal op te laden. Zie onderstaande video over wat voor effect wandelen ook heeft op onze geest / onze brein.

Lees ook hier meer over onderzoek over de voordelen van wandelen.

Denk bij natuur aan een vakantiehuisje in het bos, maar bijvoorbeeld ook lekker uitwaaien aan zee!

Komt tot verstilling met een Meditatie retraite

Wil je ├ęcht even tot rust komen? Dan is een meditatie retraite wellicht een idee. Door een meditatie retraite heb je geen verdere afleidingen. Je doet echt even niets, behalve mediteren dan. Je hebt verschillende soorten retraites en de retraites om de mind echt helemaal tot verstilling te laten komen kun je het beste een Vipassana retraite, concentratie retraite of een andere vorm van van stilte retraite kiezen. Doe dit natuurlijk niet zonder meditatie ervaring. Als je nog geen of weinig meditatie ervaring hebt kun je wellicht beter een huisje in de natuur kiezen en daarnaast beginnen met een meditatiecursus om meer een blijvende rust te vinden.

Hierboven een korte cursus Vipassana meditatie, maar voordat je in retraite gaat is het beter om eerst enige tijd onder een leraar (bijvoorbeeld bij jou in de buurt) te hebben gemediteerd.

Even een weekendje lekker tot ontspanning komen? Je hoeft er dus niet voor naar de Bahama’s. Ook in Nederland zijn er volop mogelijkheden!

Enjoy en veel rust gewenst!

3 tips voor ontspannende weekendjes in Nederland

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *