Jullie hebben net een camper gekocht en het is tijd om deze goed uit te testen. Voor de eerste keer met de camper weg! Een goede voorbereiding is heel belangrijk, want met de camper op vakantie is wel wat anders dan met het vliegtuig. Wij geven tips om de reis met de camper goed te laten verlopen!

Anders dan een auto

Een normaal B-rijbewijs is voor veel campers voldoende, tenzij anders beschreven staat. Wel is het belangrijk om te beseffen dat het niet hetzelfde rijdt als een auto. Campers zijn groter, zwaarder, minder wendbaar, en kwetsbaarder dan een personenauto. Het is aan te raden om dus voordat je op reis te gaan even in Nederland een rondje te rijden. De autostoel van de camper is ook iets waar je aan zal moeten wennen. Mocht je niet tevreden zijn over de kwaliteit van de camperstoelen dan kan je altijd een losse autostoel kopen bij Scheel autostoelen. Daarnaast niet onhandig om te letten op tunnels, laaghangende bomen, en scherpe bochten. Het is ook fijn om alle afmetingen van de camper uit je hoofd te kennen.

Bepaal van tevoren jouw route

Een camper biedt de vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt. Wel is het van belangrijk dat je een haalbare route kiest. Wil je over snelwegen naar jouw bestemming rijden of kies je voor een langzamere maar mooiere route binnendoor. Bedenk goed of de route die jij wilt rijden camperproof is. Daarnaast zul je altijd langer over een route doen dan Google Maps of een navigatiesysteem aangeeft.

Met de camper op vakantie

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *