Sinds een aantal jaar is het zo geregeld dat je een visum voor Turkije online kan aanvragen. Omdat Turkije niet binnen de EU is. Is het echt nodig om een visum aan te vragen, zelfs als je voor een paar weken op vakantie gaat. We vertellen je graag wat meer over de benodigde reisdocumenten voor Turkije.

Een toeristenvisum aanvragen

De meeste mensen vragen een visum aan omdat ze als toerist op bezoek gaan in Turkije. Turkije is nog altijd een zeer populair land onder Nederlandse toeristen. Als je een toeristenvisum aanvraagt dan is deze voor een half jaar geldig. Je mag echter niet meer dan drie maanden achter elkaar in Turkije verblijven met een toeristenvisum. Je mag deze dus wel vaker gebruiken binnen het half jaar.
A

Extra eisen als je met de auto reist

Als je met de auto naar Turkije afreist, bijvoorbeeld omdat je daar ook met de auto wilt rijden om haar zijn er wel een aantal extra eisen. Een Nederlands kentekenbewijs is gewoon geldig in Turkije. Je hoeft geen speciale stickers hiervoor aan te schaffen. Als je een caravan, aanhanger of fietsendragers hebt is dit wel nodig, je maakte gebruik van de zogenaamde NL-sticker. Als je in een auto reist die niet op je eigen naam staat, dan is het ook nodig om een machtiging van de eigenaar van de auto bij je te dragen. Zodat je kan bewijzen dat je toestemming hebt om het voertuig te gebruiken. Uiteraard moet het voertuig ook verzekerd zijn en moet je dit kunnen aantonen als ernaar gevraagd wordt.
A

Vraag je visum voor Turkije online aan

Je zou misschien denken dat het een hoop papierwerk is om een visum aan te vragen maar niets is minder waar. Je kan het tegenwoordig allemaal online doen. Waardoor het een stuk goedkoper is en ook een stuk sneller gaat. Vroeger kostte het nog enkele honderden euro’s, maar tegenwoordig slechts een paar tientjes. Wacht echter niet te lang als je je reis naar Turkije snel wil maken. Vraag vandaag nog je visum voor Turkije online aan je hebt het binnen enkele dagen in huis.

.

Reis naar Turkije? Zorg dat je op tijd over je visum beschikt

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *