Als je binnenkort op reis gaat, is het goed om alvast uit te kijken naar verschillende reisverzekeringen. Dit is namelijk een absolute must als je op vakantie schade aan jezelf of aan je bezittingen oploopt. Medische kosten kunnen in het buitenland namelijk al snel oplopen. In deze blog lees je wat de belangen zijn van een goede reisverzekering. Extra handig als je binnenkort op reis gaat!

Het verschil tussen een kort- en doorlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is vooral handig voor mensen die niet vaak reizen, maar bijvoorbeeld een keer een verre reis gaan maken. Deze verzekering is namelijk geldig voor een specifieke reis en loopt daarna af. Een doorlopende reisverzekering daarentegen, loopt zoals de naam zegt wel door en is handig voor mensen die meerdere keren per jaar op reis of op vakantie gaan. Zo ben je het hele jaar door wereldwijd verzekerd tegen alle schade die je oploopt op reis.

Waarom is een reisverzekering zo belangrijk?

Een reisverzekering is noodzakelijk om eventuele schade die je in het buitenland oploopt te vergoeden. Sommige mensen nemen geen verzekering, omdat ze denken dat hen toch nooit iets overkomt. Een enorm groot risico! Mocht er een keer iets gebeuren, dan heb je een groot probleem. Een reisverzekering dekt bijvoorbeeld zorgkosten, kosten als je je reis vroegtijdig moet afbreken vanwege bijvoorbeeld een ongeval en nog veel meer. Situaties die al stress genoeg opleveren, wil je niet nog meer stress bezorgen door hier totaal onvoorbereid op te zijn.

Is er geen overlap met andere verzekeringen?

Het kan zo zijn dat je reisverzekering een beetje overlapt met andere verzekeringen die je hebt, zoals je zorgverzekering, maar dit is niet erg. Er zijn veel situaties waarin je denkt dat je met je normale verzekeringen goed verzekerd bent, maar dat het dan toch onder de reisverzekering valt. Daarnaast is de schade die een reisverzekeraar vergoedt vaak vele malen hoger dan de premie die je betaalt

Een reisverzekering: waar is het goed voor?

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *