2019 is net begonnen. Dit betekent dat je al kan beginnen met nadenken over je volgende vakantie. Wordt het vliegen of ga je met de auto? Overnachten in een hotel of ga je kamperen? Persoonlijk vind ik een autovakantie altijd de leukste vakantie die er bestaat. Je gooit je kampeerspullen achterin de auto en het avontuur kan  beginnen! Mocht je niet in het bezit zijn van een auto, is het vaak erg goedkoop om een auto te huren. Ben je nog nooit wezen kamperen tijdens een autovakantie en twijfel je nog? Lees dan snel verder!

Minder kosten

Kamperen is relatief goedkoop ten opzichte van een overnachting in een hotel. De kosten voor een staanplaats met een eigen tent is aanzienlijk minder. Echter als je niet in het bezit bent van een tent en andere kampeerspullen dienen dit eerst aangeschaft te worden. De eerste keer dat je gaat kamperen is daarom een investering die je terug verdient. Het is ook mogelijk om kampeerspullen te lenen bij vrienden of familie. Zeker als je voor het eerst op vakantie gaat is dit een aanrader. Mocht het kamperen tegenvallen heb je geen grote uitgaven gedaan.

Flexibiliteit

Je bent erg flexibel tijdens een autovakantie. Het is mogelijk om op het laatste moment naar een andere bestemming te gaan. Bij veel campings is het namelijk niet nodig om van te voren te reserveren. Hierdoor kan je zelf bepalen hoe lang je ergens wilt blijven. Zeker als je meerdere bestemmingen wilt zien. Daarnaast ben je tijdens het reizen naar de camping ook erg flexibel. Je kan onderweg stoppen wanneer je wilt om te pauzeren. Ook op de camping zelf ben je flexibel. Als je naar de stad of strand wil ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer. In sommige gebieden zijn er niet eens goede openbaar vervoer verbindingen. Daarnaast betekent kamperen dat je zelf het ontbijt moet regelen of moet koken. Het is erg handig om een auto te hebben om de grote boodschappen te doen.

Kortom: met de auto rondreizen is erg avontuurlijk! Mocht je toch meer van plannen houden, is het zeker mogelijk om een camping van te voren te reserveren. Ben je minder van het plannen? Dan hoef je alleen een auto te huren voor vakantie,

Auto huren voor een kampeervakantie

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *