Wanneer je naar de camping gaat, ben je op zoek naar twee dingen: vrijheid en een beetje zelfstandigheid. Niets is lekkerder dan de controle over je eigen vakantie te behouden. Dat kan eigenlijk maar op één manier: met een auto. Veel vakantiegangers kiezen er dan ook voor om een auto te huren. Maar is dat financieel wel zo verstandig? Want wanneer je voor een langere periode op vakantie gaat, lopen de kosten van een huurauto snel op. Misschien heb je er nog niet van gehoord, maar er is wel degelijk een alternatief voor een auto huren. Met een short lease kan je ook voor een kortere periode een auto leasen.

Huren of leasen?

De term leasen schept al snel een beeld van contracten ondertekenen en jaren ergens aan vast zitten. Dat is heel begrijpelijk, want de meeste mensen zien leasen alleen als een alternatief voor het kopen van een auto. Echter kan je ook een auto leasen voor een kortere periode. Met een short lease heb je al vanaf een periode van één maand een auto tot je beschikking. Het is dus iets minder flexibel dan een huurauto, die je in principe maar één dag hoeft te gebruiken. Echter scheelt het wel veel in de kosten. Bedrijven zoals LeaseOnline bieden al een shortlease auto aan voor minder dan 500 euro per maand. Wanneer je een auto huurt, betaal je al gauw evenveel voor een periode van een week.

Onbeperkte vrijheid op de weg

Een auto is onmisbaar op de camping. Wanneer je even een tripje naar de stad wilt maken, langs de supermarkt wilt gaan, naar het strand of even de natuur in wilt, wil je dat natuurlijk niet met het openbaar vervoer doen. Ook daarom is een lease auto ideaal. Je kan zelf de voorwaarden opstellen voor jouw lease periode. Rijdt je bijvoorbeeld liever in een luxe auto of juist een simpele, budgetauto? Ben je van plan om veel te rijden, of juist weinig? Dan bepaalt dat jouw leasebedrag. Daarbij ben jij niet zelf verantwoordelijk voor reparaties, onderhoud en het verzekeren van de auto. In tegenstelling tot huurauto’s, hoef je niet op het laatste moment nog een woekerprijs te betalen om verzekerd te zijn voor een ongeval. Het enige waar je voor betaalt, is het gebruik, de brandstof en eventuele bijtelling. Je bent pas echt vrij op vakantie wanneer je onbezorgd kan rijden.

Vrijheid op vakantie met een shortlease auto

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *