Een kind kan je tijdens de zomer niet gelukkiger maken dan hem/haar met zand en water te laten spelen. Toch moet je er altijd op bedacht zijn dat water voor kinderen gevaarlijk kan zijn. Voor de hele kleintjes zijn daarom de sprayparks gemaakt. Dat is een ideale manier om kleine kinderen met water te laten spelen. Zij kunnen zich in zo’n spraypark kostelijk vermaken. Een spraypark is opgebouwd uit watergordijnen, waterglijbanen en vaak verschillende soorten fonteinen. De watertoestellen worden, om geschikt te maken voor de allerkleinsten, op een waterdoorlatend oppervlak geplaatst. Een klein kind zal in zo’n spraypark nooit met zijn/haar gezicht in het water komen te liggen. Je hebt als klein kind niet veel water nodig om te kunnen verdrinken. Hierbij is dat dus op de waterdoorlatende ondergrond onmogelijk gemaakt. Sprayparken worden zo opgebouwd dat alles een uitdagend karakter heeft. Sprayparken worden tegenwoordig steeds vaker in gewone zwembaden aangelegd. Dat heeft het voordeel dat je nu, ook met de allerkleinsten, naar het zwembad kunt gaan. Je moet wel altijd toezicht blijven houden.
Waterspeeltuinen
Speeltuinen waar kinderen met water kunnen spelen zijn ideaal om er een dag in door te brengen. Er moet bij waterspeeltuinen wel een goed toezicht zijn. Een klein kind moet tijdens warme zomerdagen lekker in het water kunnen spelen. Het water waarin de kleine kinderen spelen hoeft niet diep te zijn. Een diepte van ongeveer 10 cm is vaak al ruim voldoende voor de kleine kinderen. Voor een klein kind, die daarin aan het spelen is, moet er wel constant toezicht zijn. Het is zeer belangrijk dat je je kleine kind in zo’n waterspeeltuin overal mee naar toe begeleid. Ondanks dat het water voor kleine kinderen zeer aantrekkelijk en leuk is, moet je erop bedacht zijn dat het ook gevaarlijk kan zijn. Hij/zij zal zich prima vermaken zonder dat er het gevaar van het water ervan wordt ingezien door de kleintjes. Wanneer er ook nog zand aanwezig is, kan de dag niet meer stuk. Water en zand is de ideale omgeving voor een klein kind om te spelen.

Voor thuis
Je kunt ook waterspeeltoestellen voor thuis aanschaffen. Ook voor de allerkleinsten zijn te koop. Je kunt waterspeeltoestellen aanschaffen waarbij het water wordt weggespoten en ook weer wordt opgevangen. Dat kan men doen in een geperforeerde bak. Hij/zij kan dan onder de waterstraal doorlopen waarbij het een kunst is om niet nat te worden. Dit soort waterspeeltoestellen zie je vaak in winkels. Je zal thuis je kind constant in de gaten moeten houden wanneer ze met water aan het spelen zijn. De kinderen zien zelf geen gevaar. Kinderen worden overmoedig en halen de gekste dingen uit. Daarom is opletten als ouders een vereiste. Hoe vaak hoor of lees je het niet dat een klein kind is verdronken omdat het even uit het zicht was. Daar moet je als ouders toch niet aan denken wanneer je voor je kind een mooi waterspeeltoestel aanschaft. Wanneer hij of zij zo’n waterspeeltoestel thuis heeft zal een klein kind niet vragen om naar bijvoorbeeld de zee te gaan.

Waterspeeltuinen

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *