Een tent kopen: De complete gids

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een tent is het eerste dat je moet weten: een tent van kwaliteit is het extra geld zeker waard! Daar wil je niet achter komen wanneer je al onderweg bent in een €20,- tentje, in de stortende regen zit en je tent begint te lekken…

 

Het kopen van een tent begint met naar je budget te kijken. Je hoeft niet de duurste tent te kopen die er is, maar onthoud dat een tent een belangrijke investering is voor als je wilt gaan kamperen.  Bedenk ook alvast waarvoor je de tent gaat gebruiken. Ga je met familie op vakantie of ga je backpacken met een vriend of vriendin? Ga je naar een droog of nat gebied? Al deze factoren spelen een rol.

Kamperen met de auto

Als eerste bedenk je hoe groot de tent moet zijn en met hoeveel mensen je gaat. Een handige tip is dat je een tent neemt die een maatje te groot is. Vergeet de hierboven genoemde factoren niet. Nu je al deze factoren hebt bekeken is het belangrijk om te kijken naar het seizoen. Er zijn 4 verschillende type tenten:

  • 2 seizoenen tent: gemaakt voor goed weer en houdt het niet lang vol in regen of wind.
  • 3 seizoenen tent: gemaakt voor lente, zomer en herfst. Houdt het daarom ook vol in wat mindere weersomstandigheden.
  • 3-4 seizoenen tent: gemaakt voor dezelfde omstandigheden als de 3 seizoenen tent, houdt het alleen net wat langer uit en kan wat zwaarder weer aan.
  • 4 seizoenen tent: gemaakt voor alle weersomstandigheden, van zware sneeuw en regen tot volle zon. Dit type tent wordt vaak gebruikt als tent voor een basiskamp van bergbeklimmers.

Als je in normale weersomstandigheden gaat kamperen is de 3 seizoenen tent is de beste optie. Ook voor gezinnen die met de auto gaan is de 3 seizoenen tent het meest geschikt.

Backpacken

Een tent kopen voor backpacken is hele andere koek! Hier gelden namelijk niet alleen de factoren die hierboven al genoemd zijn maar ook het gewicht van de tent, levensduur en of de tent een dubbele of enkele wand heeft.

Voor een backpacker tent zijn er 3 tent types: de 3 seizoenen tent, de 3-4 seizoenen tent, en de 4 seizoenen tent. Een backpacker koopt vaak een 3 seizoenen en een 4 seizoenen tent. En kiest afhankelijk van de trip die hij gaat maken welke tent hij of zij meeneemt. Op verschillende webshops kun je vaak gemakkelijk 4 seizoenen tenten vergelijken. Daarnaast zijn er voor backpackers nog heel veel andere factoren die meespelen. Welk type terrein ga je door trekken en is de tent snel op te zetten? Doe dus online research naar waar jouw interesses liggen en kies op basis hiervan een of twee tenten die het beste bij die terreintypes passen. Lukt het nou niet om zelf een keuze te maken, dan zijn er genoeg speciaalzaken waar je tenten vergelijken kan of van experts advies kan krijgen.

Een tent kopen: De complete gids

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *