In 1968, kocht Nederlandse ondernemer Piet Derksen een stuk bos in de buurt van Reuver, zodat medewerkers en klanten van zijn 17 sportartikelen winkelketen konden ontspannen in kleine tenten. Het park, De Lommerbergen, was succesvol, tenten werden snel vervangen door bungalows. In 1987, Center Parcs opende haar eerste Britse badplaats Sherwood Forest, Nottinghamshire. Dit bracht het bedrijf in de bezienswaardigheden van de uitbreiding van brouwer Scottish and Newcastle, die vervolgens de groep kocht.
De eerste Center Parcs vakantiedorp in het Verenigd Koninkrijk werd geopend in juli 1987. Gelegen in de buurt Ollerton en Boughton in Nottinghamshire, werd het genoemd Sherwood Forest.

Twee jaar later werd een tweede dorp toegevoegd, bij Elveden Forest, in de buurt van Brandon, Suffolk. Center Parcs staat bekend om haar subtropisch zwemparadijs. De derde park geopend in 1994, op het terrein van Longleat Safari Park in de buurt van Warminster, Wiltshire. Dit dorp heeft minder lodges dan Elveden Bos en Sherwood Forest vanwege de steile topografie van de locatie. In 1997 had de Rank Organisation een vergelijkbare stijl vakantiedorp in de buurt van Penrith, Cumbria onder de naam Oasis Lakeland Holiday Village geopend. Dit werd ook gekocht door Center Parcs UK in 2001 en omgedoopt tot Center Parcs Oasis Whinfell Forest. De zesde en laatste dorp werd aangekondigd aan het publiek in september 2015 en zal in de Provincie Longford Forest worden gevestigd in Ierland. Haar deuren zullen in 2019 open gaan.

Wilt u een weekendje weg naar CenterParcs? Bekijk hier de aanbiedingen

De geschiedenis van CenterParcs

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *