Voor liefhebbers van de wintersport die vooral gaan voor de sport en de rust is een wintersport in Zweden een goede optie. In tegenstelling tot de populaire wintersportoorden zoals Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland kun je in Zweden echt tot rust komen. Dit betekent geen grote wachtrijen bij de liften, rustige pistes, meer ruimte en uiteraard een schitterende natuur. Zweden geeft je extra warmte en gezelligheid door de open haard en sauna in je appartement of chalet.

Zweeds skigebied Are
Het Zweedse skigebied Are is het grootste aaneengesloten skigebied met maar liefst 110 pistes. Het gebied ligt ten noorden van de alpen. Are wordt ook wel “the jewel of the Swedish mountains” genoemd en is haar naam meer dan waard. Het skigebied is geschikt voor skiërs, snowboarders en langlaufers. Verder komen er wintersporters van diverse leeftijden en niveaus.

Are is goed bereikbaar. Het dichtbij zijnde vliegveld is Trondheim Vaernes. Vanaf het vliegveld gaan er bussen naar Are toe. Tijdens het seizoen zijn de pistes open van half 10 tot 3 uur. Daarnaast kun je ook avond skiën op sommige verlichte pistes. Are heeft 28 groene pistes, 38 blauwe pistes, 40 rode en 4 zwarte pistes.

Sneeuwscootersafari
Voor diegene die even een dagje rust willen of extra willen genieten van het winterse landschap zijn er sneeuwscootersafari’s. Deze safari’s zijn erg geliefd tijdens de wintersport in Zweden dus als je dit leuk lijkt is het verstandig op tijd te boeken. Tijdens je sneeuwscootersafari kun je 2 uur lang optimaal genieten van de sneeuw en de kracht van de scooter. Je rijdt naar de top van de berg waar een hutje staat met warme snacks en wafels. Deze safari’s zijn ook een onvergetelijke ervaring voor kinderen. Kinderen vanaf 8 jaar oud mogen al mee voor de helft van de prijs. Deze actie geldt voor kinderen tot de 12 jaar oud.

Skiën in alle rust en ontspanning

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *