Berlijn fietstocht

Duitsland staat bekend om zijn grote steden als Berlijn en Düsseldorf. Er komen jaarlijks dan ook veel toeristen op dit land af, waardoor het verkeer in Duitsland vaak erg druk is. Zeker in kleinere uithoeken van de stad Berlijn, zoals kleine wijken en kruispunten, is het soms zelfs gevaarlijk om daar als fietser of voetganger veilig over te steken. Dit komt voornamelijk omdat daar weinig tot geen fiets- en zebrapaden aangelegd zijn, waardoor het voor deze personen erg lastig gemaakt wordt. Wil je toch een fietstocht door de stad maken, lees dan eerst onderstaande tips met betrekking tot het plannen ervan.

Digitaal

Allereerst is het mogelijk om digitaal je route te plannen. Dit is natuurlijk erg aantrekkelijk voor de meeste mensen, omdat internet in onze huidige samenleving centraal staat. Even snel op Google kijken en zoeken naar bbbike.de en je krijgt in minder dan een halve seconde al resultaat. Deze website is puur gericht op Berlijn met al haar straten en wegen. Met behulp hiervan kan je heel eenvoudig je route kiezen door 2 straten aan te vinken. Daarna worden de mogelijkheden automatisch uitgestippeld en voorgelegd. Het is hierbij zelfs mogelijk om aan te geven langs welke straat je wil komen, alvorens je bij je doel aankomt. Ook zijn er andere diverse opties wat betreft gemak. Je kan bijvoorbeeld aangeven of je de snelste route neemt of langs de beste wegen wilt komen.

Fietsgids

Daarnaast is het uiteraard mogelijk om een fietsgids aan te schaffen. De Odyssee Fietsgids van Berlijn is hierbij erg interessant, omdat het maar 6 routes voor je aangeeft. Het leuke hieraan is, dat elk van deze wegen je langs een ander stuk cultuur van Duitsland leiden. Hierbij horen de nodige bezienswaardigheden, maar ook de minder bekende delen van de stad, bijvoorbeeld daar waar weinig toeristen komen. De verschillende opties, variërend van 7 tot 18 kilometer, staan van tevoren aangegeven met hun thema zodat je weet waar je aan begint. Deze optie is ideaal voor diegenen die houden van cultuur snuiven.

Berlin für Radfahrer

Misschien zegt de term je niets, maar ook dit is een leuke mogelijkheid voor het plannen van een fietstocht. Vertaalbureau Interlect kan je wel helpen met het vertalen van deze naam, maar het belangrijkst is dat jij goed voorbereid op reis gaat en plezier maakt. Deze reisgids is speciaal ontworpen voor fietstoeristen en is bij (bijna) elke kiosk in Duitsland te koop. Hierin staan alle groene fietsroutes uitgestippeld en het grootste deel van de tijd fiets je over fietspaden. Daarnaast rij je vaak door straten waar weinig tot geen auto’s rijden, zodat je rustig kunt genieten van de cultuur en natuur van de omgeving. Natuurlijk rij je ook langs enkele bezienswaardigheden, zodat je niets mist van de stad Berlijn. Ideaal dus. Hierbij is het bijvoorbeeld ook leuk om langs het pad te fietsen waar vroeger de Berlijnse muur heeft gestaan.

Fiets rugzak

 

Fietstocht op z’n Duits

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *