Het is eindelijk zo ver: de kampeertrip komt in zicht. De een gaat vier maanden backpacken in azie en hopt van het ene hostel naar het andere, terwijl de ander bijvoorbeeld gaat kamperen in Frankrijk of naar een festival gaat. Er zijn genoeg manieren te vinden om te gaan kamperen. Je weet wat ze zeggen: goede voorbereiding is het halve werk. Wat moet je bijvoorbeeld allemaal meenemen? Lees hier de tips die je gaan helpen bij het voorbereiden op je kampeertrip.

Goede tent

Een van de belangrijkste dingen tijdens een kampeertrip is een goede tent. Aan welke specificaties de tent allemaal moet voldoen hangt sterk af van de omstandigheden waar je gaat kamperen. Ga je bijvoorbeeld een langere tijd kamperen in Frankrijk in de zomer dan heb je een hele andere tent nodig dan wanneer je gaat kamperen binnen Nederland op een festival. Het is daarom ook sterk aan te raden goed het weer te monitoren voor je gaat kamperen en ook naar het klimaat te kijken naar bijvoorbeeld de neerslag. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om je tent goed vast te zetten met haringen. Mocht je last krijgen van wind dan staat je tent in iedergeval goed vast.

Slaapzak

Een van de de belangrijkste elementen op vakantie is: goede nachtrust. Het is niet alleen fijn om lekker te slapen, maar ook om de volgende dag uitgerust te zijn om bijvoorbeeld activiteiten te ondernemen. Vooral voor de vakanties waarbij je veel reist en actief bezig bent is een goede slaapzak erg belangrijk. Het is dan ook aan te raden om voor een lichtgewicht slaapzak te kiezen. Dit is niet alleen handig voor backpackers, maar ook voor wat ‘normalere’ kampeertripjes. Aangezien er genoeg spullen zijn die je wilt meenemen tijdens je trip is het handig dat een lichtgewicht slaapzak extra licht is en dus minder gewicht hoeft mee te dragen,

Zaklamp

Een van de belangrijkste dingen die je nodig hebt tijdens kamperen is een zaklamp. Vooral ‘s avonds is een zaklamp erg handig voor in de tent. Daarnaast is het aan te raden om voor een zaklamp te kiezen die je zelf kan opladen met een knijp systeem. Dit is niet alleen duurzaam, maar ook ontzettend handig dat je niet aan batterijen hoeft te denken op vakantie.

Heb jij al een packing list klaar liggen voor je kampeer trip? Maak vooraf een checklist en vink per categorie af wat je al in huis hebt en wat je eventueel nog moet aanschaffen.

De meeste kampeerspullen kun je gewoon online kopen. Leuker is het om naar een van de vele kampeer-megastores te gaan, om daar je campingsfullen bij elkaar te scharrelen. Of je nu online zoekt of echt naar een winkel wil, je zult vast ie aan dit overzicht van kampeerwinkels hebben. Goede vakantie gewenst!

 

Tips voor kamperen

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *